maanantai 2. marraskuuta 2015

Tattaripitsa

Ohjeesta tulee pellillinen pitsaa

2 1/2 dl vettä
25 g hiiva
2 rkl öljyä
1/2 tl suolaa
5 dl tattarijauhoja
Voit korvata 1-2 dl esim maissjauhoilla
1/4-1/2 rkl psylliumjauhoa 
( voit jättää tämän poiskin, mutta tuo sitkoa ja kuohkeutta)

Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi ja liutoa siihen hiiva. Lisää öljy ja suola ja sekoita taikinaksi tattarijauhoilla. Anna taikinan kohota peitettynä kaksinkertaiseksi.

Taputtele taikinasta jauhotetuilla käsillä pellillinen tai pienempiä pizzapohjia leivinpaperille uunipannulle. Kohota pohjia liinan alla puolisen tuntia. 

Täytä pitsasi haluamillasi aineilla.
 Paista 225-asteisessa uunissa 15-20 min kypsäksi.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti