lauantai 19. joulukuuta 2015

Piparkakkufudge

Piparkakkufudge

1 prk (397 g) kondensoitua maitoa
200 g maitosuklaata
200 g tummaa suklaata
1-2 tl piparkakkumaustetta
piparkakkua 

Mittaa fudgen kaikki ainekset vesihauteeseen. Kuumenna niin, että suklaa sulaa. Kaada fudgemassa pienin voideltuihin irtopohjaisiin piirakkavuokiin tai 10 x 15 cm vuokaan. Isoa vuokaa käytettäessä kannattaa vuoka suojata leivinpaperilla, jotta fudgen saa pois vuoasta. Murskaa piparkakut rouheasti ja ripottele fudgen päälle. Nosta fudge jääkaappiin ja leikkaa paloiksi tai paketoi levynä. Tuo piparkakkurouhe kannattaa laittaa fudgen päälle suhteellisen nopeasti, jotta pinta ei kerkeä jähmettymään. Nosta kylmään jähmettymään.

                              

Loistava idea vaikka joululahjoiksi tai jouluinen jälkiruoka.

Tämähän on myös helposti muunneltavissa, jos piparkakkua ei halua laittaa.


                             



- L -

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti