tiistai 29. marraskuuta 2016

Omena-mutakakku

Omenamutakakku


Aineet:
3 munaa
3 dl sokeria
100 g voita tai leivinmargariinia sulatettuna
3 dl omenasosetta
3 dl vehnäjauhoja
1 rkl vaniljasokeria
(väliin maun mukaan kanelia, ei pakollinen)

Tarjoiluun kanelikermaa:
2 dl vispikermaa
1 rkl vaniljasokeria
n. 1 rkl sokeria 
 n. 2 tl jauhettua kanelia

Ohje: 
Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi, paksuksi vaahdoksi. Sulata rasva ja sekoita se huoneenlämpöisen omenasoseen joukkoon. Sekoita rasva-omenasose-seos muna-sokerivaahtoon hyvin, mutta vältä vatkaamasta taikinaan kertynyttä ilmaa pois. Lisää joukkoon vielä vehnäjauhot  ja vaniljasokeri nopeasti sekaan käännellen.

Voitele n. 22 cm irtopohjavuoka tai piirakkavuoka. Jos haluat kanelin makua suoraan kakkuun, katso vinkki alempaa. Kaada taikina vuokaan.



Paista 175 asteessa noin 35 minuuttia. Kakku on tarpeeksi kypsä, kun keskelle tökättyyn tikkuun ei tartu enää raakaa taikinaa, mutta kosteutta tarttuu. Anna kakun jäähtyä hyvin ja laita se mielellään jääkaappiin seuraavaan päivään asti. 

Tarjoile jäähtynyt kanelikerman kanssa. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää joukkoon vaniljasokeri ja maun mukaan tavallista sokeria ja kanelia.

Jos haluat kakkuun kanelin makua, mutta haluat pitää piirakan vaalean värisenä, ripottele kanelikerros taikinan väliin siinä vaiheessa kun kaadat taikinan vuokaan. Kaada ensin n. puolet täytteestä, tasoita, ripottele kanelia pintaan makusi mukaan ja lusikoi loppu taikina varovasti päälle. Kanelia saa olla aika reilustikin (n. 1-2 tl), jotta se maistuu valmiissa kakussa. 

* Piirakka on parhaimmillaan jääkaappikylmänä.


- L -

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti